Ecobee 4 is meer dan een slimme thermostaat en gaat vol voor spraaksturing

Ecobee4.png

Het is niet te verwonderen dat Ecobee, de startup uit Toronto, onlangs nog maar eens de forse som van $47 miljoen aan kapitaal heeft opgehaald.

Hun nieuwst paradepaardje, de Ecobee4, is dan ook een echt technologisch pareltje. De Ecobee4 heeft ingebouwde microfoons met ver bereik en een luidspreker voor een klaar en helder geluid. Deze slimme thermostaat trekt alle registers open en is compatibel met de belangrijkste Domotica ecosystemen en spraaktechnologieën waaronder Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit, Microsoft Cortana, Samsung SmartThings, enz…

Dankzij de integratie van de verschillende spraakassistenten kun je Ecobee4 vragen om boodschappen te bestellen, het nieuws te lezen, enz… Deze slimme thermostaat dezelfde spraakfunctionaliteit als Amazon Echo of Google Home.

Ecobee4-bis.png

De thermostaat kan ook aangestuurd worden vanaf een slimme luidspreker, smartphone of PC. De Ecobee4 wordt geleverd met een sensor die makkelijk eender waar kan geïnstalleerd worden om de temperatuur of aanwezigheid te meten. Daardoor kan Ecobee ervoor zorgen dat er niet teveel verwarmd worden of de koeling niet te fors draait in een bepaalde ruimte of kamer van je #slimmewoning, waardoor je ook nog eens kunt besparen op je energiefactuur.

De slimme Thuis/Afwezig modi werken vol automatisch wanneer het systeem detecteert wanneer er niemand thuis is. Volgens Ecobee kun je zo tot 23% besparen op je verwarmingsfactuur.

Met de bijhorende app kun je de temperatuur en instellingen van de thermostaat van eender waar aansturen met je iOS of Android apparaten alsook met je Apple Watch.

De Ecobee 4 kost US$249 en is voorlopig enkel te koop in USA. Hopelijk steekt hij vlug de oceaan over…!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s