Armeense Domotica Startup Heltun zet eerste stappen op Europese markt

Heltun

Heltun, een Armeense Domotica Startup, heeft aangekondigd zijn Domotica producten naar de Europese markt te brengen.

Het bedrijf zal in een eerste fase 1000 units aan 3 grote distributeurs verkopen in Scandinavië, Europa en Rusland.

 

De eerste producten die Heltun zal aanbieden zijn een slimme thermostaat en een aanraakscherm voor wandbevestiging. De producten van Heltun zijn Z-Wave compatibel.

Volgens Heltun kan je met hun thermostaten tot 50% op je energiefactuur besparen. Terwijl het aanraakscherm door gebruikers kan aangewend worden voor de aansturing van  verlichting, gordijnen, zonneweringen, ramen, deursloten en nog zoveel meer in de #slimmewoning.

Heltun heeft tevens een mobiele app ontwikkeld waarmee je vanaf je smartphone of tablet je #slimmewoning kunt controleren en beheren.

Ashot Mashuryan, oprichter en CEO of Heltun laat in een persmededeling weten dat “Armenië al heel wat bewezen heeft in de export van hoogwaardige software naar de wereldmarkt”.

In dezelfde mededeling  lezen we verder dat “Ondanks dat we onze producten in China of Europa hadden kunnen produceren, was het voor ons erg belangrijk om de productie in Armenië houden. Dit toont aan dat hoogwaardige hardware met succes in eigen land kan worden ontworpen en geproduceerd.”

Heltun heeft inmiddels meer dan 10 verschillende Z-Wave Domotica producten ontwikkeld en is van plan om deze producten in de komende jaren in nieuwe markten te koop aan te bieden. Volgend jaar hoopt het bedrijf 10.000 units te fabriceren en het aantal werkkrachten in de fabriek te verhogen naar 30.

Via diverse Europese online Domotica-aanbieders kan je de Heltun producten makkelijk aankopen. Zo vind je nu al de Z-Wave Plus S2 Thermostaat en Z-Wave Plus S2 Schakelaar/Controller bij het Noorse Tronika.
Heltun-Thermostaat-Controller.png
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s