Nederlandse Startup Somnox komt met slaaprobot om je slaap te verbeteren

somnox-slaaprobot

Arianna Huffington maakte een 10-tal jaren geleden een lelijke val door oververmoeidheid als gevolg van veel te lange werkdagen en veel te korte nachten van minder dan 5 uur slaap. Sindsdien heeft ze er een missie van gemaakt om te strijden voor meer slaap en een evenwichtiger leven.

Huffington is slechts de exponent van een golf aan initiatieven voor een betere en langere slaap en ook meer en meer bedrijven komen met producten op de markt die onze slaap zou moeten bevorderen waardoor we ons fitter en productiever zouden moeten voelen.

De Nederlandse startup Somnox ontstond uit een groepje studenten van de TU Delft die een oplossing zochten voor de slechte nachtrust waar steeds meer mensen mee worstelen.

De niervormige slaaprobot bestaat uit een zacht materiaal en moet mensen op verschillende manieren helpen om beter de slaap te vatten. Onze slaap bestaat uit een aantal fasen en in elke van die fasen vervult de slaaprobot een andere functie. Om de slaap te vatten wordt vooral de ademhaling gereguleerd en de ingebouwde wekker zorgt ervoor dat je rustig en ontspannen met een prettige sound wakker wordt.

De bedoeling is dat je Somnox als een knuffel vasthoudt, want zo voel je ook het best de trillingen van het kussen om een optimaal slaapeffect te creëren. Dankzij de bijhorende app kun je je persoonlijke voorkeuren instellen en het kussen rondom de slaaprobot kun je er makkelijk afhalen om te wassen.

Om deze slimme slaaprobot te financieren deed Somnox vorig jaar een beroep op Kickstarter waar ze via een succesvolle crowdfunding campagne een forse 200.000 Euro ophaalden om de ontwikkeling en productie van Somnox te financieren.

Op de website van Somnox kun je de slaaprobot voorbestellen aan 449 Euro met levering voorzien voor oktober van dit jaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s