Met de nieuwe Fire TV Cube van Amazon is Alexa de enige afstandsbediening die je nodig hebt

Echo-Cube

Amazon heeft de Fire TV Cube gelanceerd,  een nieuw Alexa-product, waarmee het de romsplomp van de vele TV en A/V-afstandsbedieningen en de zoektocht ernaar wil oplossen. Daarmee zet Amazon op indrukwekkende wijze de groei van zijn Alexa-gamma voort

De Fire TV Cube ziet eruit als een kubusvormige settopbox voor je TV en heeft uiteraard Alexa aan boord waarmee je de weersvoorspelling kunt checken, je slimme apparaten kunt aansturen en zoveel meer. Wat de Cube onderscheidt van de andere producten uit de Alexa-serie is dat het beschikt over een IR-blaster aan de 4 zijden van het apparaat. Daardoor kan de Fire TV Cube al je TV verwante producten aansturen: je digibox, soundbars en A/V ontvangers

Tevens kan de Fire TV Cube je TV aansturen via een HDMI-CEC poort. Na de eenvoudige installatie kan je bvb vragen “Alexa, play Black Mirror,” waarna de TV wordt ingeschakeld, Netflix wordt opgestart en de TV-serie wordt afgespeeld. Je kunt Alexa eveneens vragen om van TV-kanaal te veranderen.

De Cube wordt nog steeds geleverd met een platte afstandsbediening die spraakcommando’s ondersteunt. Niettemin is de Fire TV Cube de eerste stap in de ambitie van Amazon om een voorname rol te spelen in home entertainment en spraaksturing van de #slimmewoning.

Amazon laat ook weten dat de Cube in de toekomst nog krachtiger en veelzijdiger zal worden zodat je middels software updates ook andere apparaten zoals spelconsoles en Blu-ray spelers via spraaksturing zal kunnen aansturen.

Naast IR-controle werkt de Fire TV Cube ook als een combinatie van een Echo Dot en Fire TV. Het biedt de volledige Alexa functionaliteit en visie streaming diensten.

Omdat een TV gewoonlijk dicht bij een wand staat opgesteld, heeft Amazon ervoor geopteerd om de 8 microfoons met ver bereik en het blauwe indicatielampje dat de Alexa-functies aanduidt aan de voorzijde van de Fire TV Cube te positioneren.

Verder ondersteunt de Fire TV Cube een Echo Show- of een Echo Spot-interface. Gebruikers kunnen teksten zien op het TV-scherm als ze Alexa vragen een liedje af te spelen. Ze kunnen ook de real-time beelden van Ringcamera’s oproepen met behulp van Alexa.

De Fire TV Cube is beschikbaar in de  Verenigde Staten vanaf 21 juni voor US$120.

Met dank aan SMAhome
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s