Belgische startup ontwikkelde met Cowboy een slimme elektrische fiets aan een zachte prijs

Cowboy_Ebike.jpg

Hij ziet er alleszins fantastisch uit, de nieuwe e-bike van de Brussels Startup Cowboy. In zijn matte zwarte kleur ziet de Cowboy er een tikje retro uit, maar alleszins ook vet en cool.

Maar een e-bike kopen we uiteraard niet alleen voor zijn looks. De ondernemers achter Cowboy zijn namelijk niet over één nacht ijs gegaan en hebben getracht het concept van de elektrische fiets op een radicaal nieuwe manier te benaderen. Dit wekt geen verwondering gezien de oprichters van Cowboy ook de drijvende kracht waren achter de voormalige maaltijdleverdienst Take Eat Easy en de voormalige autodeeldienst Djump.

Vanuit die ervaring hebben ze zopas een kapitaalronde van $€2,4 miljoen afgesloten via Index Ventures, Hardware Club, Kima Ventures en enkele business angels.

Maar nu over naar de Cowboy e-bike. Cowboy weegt een redelijke 15,7 kg en is uitgerust met intelligente sensoren die de elektrische motor starten terwijl je trapt. Je rijdt dus zoals je altijd doet, maar dan sneller.

De verwijderbare batterij bevindt zich op de zitbuis onder het zadel en kan zo makkelijk verwijderd worden. De batterij laadt volledig op in 2,5 uur en heeft een autonomie van ca 50 km. In één oogopslag houdt een elegante display je op de hoogte van de batterijlading zodat je altijd weet hoe ver de batterij je nog ondersteunt.

De LED-lampen zijn zowel vooraan als achteraan discreet geïntegreerd in het fietsframe zodat je optimaal zichbaar bent, zowel overdag als in het duister. De rode LED-lamp achteraan doet ook dienst als remlicht.

De handvatten zijn Brooks® Cambium Comfort Grips die van hoogwaardig rubber zijn met organisch katoen voor een natuurlijke look and feel.

De banden zijn Schwalbe® G-One Allround tires die een zacht rollend G-One profiel hebben en de “Tubeless Easy”-technologie maakt van rijden een waar plezier.

De ‘ketting’ is een opvallende Carbon-riem die je een duurzame, vlekkeloze en onderhoudsvrije schakeling garandeert.

Het geheel wordt mooi afgerond met een app die ook dienst doet als beveiliging voor je Cowboy e-bike. Met de app kun je Cowboy namelijk via Bluetooth los- of vastmaken. Tegelijkertijd dient de app ook als dashboard waarop je in één oogopslag het batterijniveau kunt checken, alsook snelheid, tijdsduur & afstand en je kunt er ook de LED-lampen op de fiets mee bedienen. Navigatie en GPS tracking zijn 2 functies die op stapel staan en via een software update zullen kunnen toegevoegd worden.

Cowboy is een prachtig ontworpen elektrische fiets voor de moderne pendelaar die zich niet alleen snel maar ook op een prettige manier wenst te verplaatsen.

  • Batterij: 252 WH
  • Oplaadtijd: 2.5 H
  • Autonomie: tot 50 km
  • Afmetingen: 43 X 5 X 5 CM
  • Gewicht: 15.7 kg
  • Beveiliging: sleutel

Hieronder vind je een reviewvideo van de Cowboy e-bike door eDavy:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s