Anna is een slimme digitale spiegel die als nieuws- of reclamebord kan dienen

Anna-Smart-Mirror-01

De slimme spiegel Anna wordt in Frankrijk reeds in 5-sterren luxehotels gebruikt en doet zowel dienst als spiegel en als beeldscherm. De Franse firma AirNodes heeft dit opvallende apparaat eind 2016 op de markt gebarcht. Gebruikers kunnen uit talrijke layouts kiezen om zo het display volgens de individuele wensen en behoeften te optimaliseren. Dit slimme product is binnenkort ook beschikbaar voor particulieren en kan dan bijvoorbeeld de inkomhal van de woning decoreren. De gebruiker beslist welke informatie en welke boodschap op het display wordt weergegeven in functie van de doelgroep.

De idee van een slimme spiegel hebben we in vroegere bijdragen op DomoticaTotaal al uit de doeken gedaan. Een slimme spiegel klinkt voor velen nog steeds een beetje als science fiction, maar de Franse ontwikkelaar van Anna maakt de slimme spiegel werkelijkheid vanuit hun basis aan de voet van Franse Alpen in Annecy. Het bedrijf AirNodes is ook actief in andere hardware, software en UX Design voor de ontwikkeling van producten voor het Internet of Things. Er wordt in Annecy niet alleen ontwikkeld, maar tevens gefabriceerd.

Anna-Smart-Mirror-02

Anna is één van de paradepaardjes van deze Franse startup en wordt sedert eind 2016 te koop aangeboden in de B2B-markt. Deze slimme spiegel is een echte aandachtsmagneet en maakte reeds heel wat indruk.

Voor een vlotte werking heb je een internetverbinding nodig. Standaard past Anne in een omkasting met afmetingen 700 x 460 x 50 mm. Maar je kunt de grootte ook aanpassen naar je eigen voorkeur en behoeften. Je hebt makkelijk toegang tot Anna via de mobiele app en ook updates gebeuren via de app. Op die manier heb je ook vanop afstand toegang tot je slimme spiegel. Ook voor hotels waar een groot aantal van deze spiegels staan opgesteld is dit een handige functie. Zo kan er in geval van een probleem snel en efficiënt een oplossing gevonden worden door medewerkers van AirNodes om zo vanop afstand de nodige service te kunnen verlenen.

Anna kan op veel manieren worden gebruikt zoals:

  • voor het communiceren en weergeven van nieuws allerhande of reclame
  • voor individuele gegevenssynchronisatie en weergave van afspraken, taken, weersvoorspelling en sportresultaten
  • voor branding van bedrijven of om wanden een nuttige bestemming te geven en tegelijkertijd een boodschap naar keuze onder de aandacht te brengen van bvb gasten in een hotel

Naast hotels en restaurants wordt de slimme spiegel ook in de detailhandel gebruikt en daar kan hij gebruikt worden als een verkoopinstrument door bvb specifieke producten of promoties in the picture te zetten.

Anna-Smart-Mirror-03

Met dank aan Home&Smart

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s