bluSensor AIR is een Bluetooth omgevingssensor voor een gezondere leefomgeving

Sensor_Smartphone_Luftfeuchtigkeit_Temperatur_Taupunkt_Fenster.jpg

BluSensor Air, van het Oostenrijkse Almendo Technologies, is een Bluetooth Omgevingssensor voor het meten en bijhouden van vochtigheid, temperatuur en dauwpunt.

De luchtkwaliteit in onze woningen is in toenemende mate belangrijk voor ons dagelijkse welzijn. Overmatige vochtigheid kan bijvoorbeeld schimmelvorming bevorderen, onvoldoende luchtvochtigheid kan de luchtwegen aantasten of een te lage temperatuur kan onze algemene gezondheid verstoren. Met de bluSensor Air kan je nauwgezet de  luchtkwaliteit in de verschillende kamers van je woning opvolgen.

Deze compacte sensor verzamelt continu alle gegevens in de ruimte waar hij staat opgesteld en maakt deze beschikbaar op je smartphone. Bovendien kan het apparaat alarm slaan over een slechte luchtkwaliteit wanneer bepaalde waarden worden overschreden. Je kunt bluSensor makkelijk installeren op kantoor, in je woning of waar je wenst dat de kwaliteit van lucht en omgeving nauwgezet worden opgevolgd.

website-header-2017.png

bluSensor AIR kan op diverse manieren worden ingezet. Door een perfecte opvolging van de luchtvochtigheid kan schimmelvorming worden tegengaan op plaatsen in de woning die daarvoor gevoelig zijn zoals achter kasten, in de badkamer of in de kelder.

Door de compacte vorm van de sensor kan je deze ook gebruiken in sigarenkisten waar de juiste luchtvochtigheid en temperatuur essentieel zijn om je sigaren optimaal te bewaren. Best de sigaren in open lucht oproken uiteraard…

Een zuivere en gezonde leefomgeving in de eigen woning wordt steeds belangrijker in een wereld waar er steeds meer aandacht is voor gezond leven. Zo helpt een gezonde leefomgeving in de slaapkamer om beter te slapen en zeker in de winter is het belangrijk om aandacht te hebben voor een gezonde leefomgeving in onze woningen.

In ruimtes waar we levensmiddelen bewaren zijn luchtvochtigheid en temperatuur beslissende elementen voor een optimale en langdurige bewaring. bluSensor AIR kan ook toegepast worden in commerciële opslagruimtes waar gevoelige producten worden opgeslagen die nood hebben aan consistente omgevingsfactoren.

Ook voor het transport en de opslag van waardevolle kunstobjecten is het vaak belangrijk dat temperatuur en luchtvochtigheid stabiel zijn en nauwgezet worden opgevolgd.

Zoals je merkt kan bluSensor AIR in zeer diverse domeinen worden ingezet waar zowel mens als object nood hebben aan een gezonde en duurzame omgeving.

BlueSensor AIR is nog niet te koop, maar wordt binnenkort wel middels een crowdfundingcampagne op Indiegogo aangeboden. Meer info vind je op de website van Almendo Technologies.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s