Amazon lanceert versie van Alexa voor hotelkamers

Alexa-Hospitality

Alexa for Hospitality werd door Amazon ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse hotelketen Marriott International en is gericht op gebruik van Alexa in hotels.

Alexa for Hospitality, dat gisteren werd gelanceerd, maakt het mogelijk om met de spraakassistent de klassieke room service te vermijden. De hotelgast kan de slimme spraakassistent dan ook voor diverse hotelzaken gebruiken zoals het opvragen van de openingsuren van het zwembad, de thermostaat van de hotelkamer aanpassen, vragen waar de fitness zich bevindt en nog zoveel meer. Het hotel kent voor de gast zo geen geheimen meer en maakt zijn verblijf op die manier heel wat makkelijker en comfortabeler. Diensten die aangeboden worden kunnen van hotel tot hotel verschillen en Amazon kan Alexa for Hospitality volledig personaliseren in functie van de vraag.

Niettemin moeten Amazon hier toch even stilstaan bij het gevoelige onderwerp van de vertrouwelijkheid van gegevens en hoe hiermee wordt omgegaan. Alexa in de hotelkamer zal bij sommige hotelgasten namelijk zeker vragen oproepen en een aantal gasten zal er misschien ronduit afwijzend tegenover staan. Hotels zullen hier zeker rekening mee moeten houden.

In de nabije toekomst zal het mogelijk zijn dat gasten hun persoonlijke account zullen koppelen met Alexa for Hospitality om zo bvb naar hun eigen afspeellijsten te kunnen luisteren. Amazon benadrukt dat men automatisch wordt uitgelogd van zodra de hotelgast heeft uitgecheckt. Om gebruikers gerust te stellen bevestigt Amazon dat het bijkomende maatregelen heeft genomen om de privacy te verhogen zodat onder meer de spraakopnames elke dag automatisch worden gewist.

Reeds voor de lancering van Alexa for Hospitality waren de kamers van sommige luxehotels zoals het Wynn Resort in Las Vegas al uitgerust met de spraakassistent Alexa. Amazon had trouwens al enkele maanden geleden laten verstaan dat het zijn opwachting zou maken in de hotelsector; een markt die zij als veelbelovend zien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s