Franse startup AwOx neemt Belgische Domotica Specialist Chacon over

awox

AwOx uit het Franse Montpellier is een ontwikkelaar van intelligente objecten voor de #slimmewoning en neemt voor een bedrag van 10 miljoen Euro de Belgische Domotica Specialist Chacon over.

Verlichting, audio, domotica, energiebeheer zijn slechts enkele van de domeinen waarvoor AwOx objecten en producten ontwikkeld. Voor AwOx is het een strategische overname omdat Chacon vooral actief is op een aantal complementaire Domotica markten: cameras, videobewaking, videodeurtelefoons, alarmen, programmeerbare thermostaten, enz…

Met deze overname spreekt AwOx de ambitie uit om op korte termijn een top 3 speler te worden op de Europese Domoticamarkt

De Franse startup rekent daarvoor ook op het uitgebreide commerciële Europese netwerk van Chacon met name in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Portugal. Van zijn kant brengt AwOx zijn sterke vaardigheden in op het vlak van draadloze communicatietechnologieën: convergentie van Bluetooth-WiFI, connectiviteit van apparaten en spraaksturing.

Bovendien zet AwOx volop in op de merkbekendheid van Chacon die doorheen vele jaren werd opgebouwd.

 

De nieuwe combinatie staat voor een zakencijfer van 30 miljoen Euro waarvan 20 miljoen op dit moment wordt gerealiseerd door Chacon. De overname door AwOx wordt gefinancierd door een kapitaalsverhoging, een banklening en een uitgifte van converteerbare obligaties voorbehouden voor de aandeelhouders van Chacon.

Voor de nabije toekomst voorziet AwOx de lancering van nieuwe beveiligingssensoren die mogelijke inbraken moet voorkomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s