Chinese Baidu lanceert volgend jaar in Japan zijn zelfrijdende bus

Baidu_Bus.jpg

De zelfrijdende bussen van het Chinese Baidu zullen begin volgend jaar te bewonderen op Japanse wegen en zelfs vroeger in een handvol Chinese steden. Dat maken we althans op uit informatie van Bloomberg en Engadget.

Het Chinese tech bedrijf kondigde op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie aan dat het zijn productie heeft opgevoerd. De zelfrijdende bussen die bestemd zijn voor Japan zijn onderdeel van een samenwerking met SB Drive, een autonoom openbaar transportbedrijf dat deel uitmaakt van Softbank.

Baidu, het Chinese antwoord op Google, werkt samen met de Chinese busbouwer King Long om de zelfrijdende bus ‘Apolong’ op markt te brengen en er zouden inmiddels reeds 100 bussen gefabriceerd zijn. De bus biedt plaats aan 14 passagiers en beschikt niet over een bestuurderszetel, noch over een stuur.

Ook kondigde Baidu een aantal updates aan voor zijn zelfrijdende platform ‘Apollo’. Deze updates omvatten onder meer gezichtsherkenning die zou moeten detecteren wanneer een bestuurder vermoeid is en valet parking.

Verder zou er integratie voorzien worden van een nieuw veiligheidsmodel, cameras en computer vision software van Mobileye, een onderdeel van Intel, zodat nog meer de nadruk wordt gelegd op de veiligheid van de zelfrijdende auto.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s