Italiaanse Domotica Groep Nice neemt het Poolse Fibaro over waardoor wereldspeler in Domotica markt ontstaat

about-fb

De Poolse fabricant van populaire Z-Wave Domotica producten is overgenomen door het Italiaanse Domotica- en Beveiligingsbedrijf Nice voor 63 miljoen Euro.

In de transactie zitten een complete overname van de Fibar Group S.A., inclusief een in Chicago gevestigde dochteronderneming.

Fibaro werd opgericht in 2010 en is intussen actief op de 6 continenten in meer dan 100 landen en is op korte tijd uitgegroeid tot wellicht de grootste speler in de Z-Wave Domotica markt met producten die niet alleen uiterst functioneel zijn, maar ook met veel oog voor design. Om die reden werd Fibaro al eens het Apple van de Domoticamarkt genoemd.

De Nice Group uit Oderzo, Italië, biedt een uitgebreid portfolio aan geïntegreerde automatiseringsoplossingen voor poorten, garagedeuren, zonneweringsystemen, parkeersystemen, draadloze alarmsystemen en beveiliging voor residentiële, commerciële en industriële gebouwen. Nice is actief in meer dan 30 landen via 30 dochterondernemingen, 10-tallen distributeurs en heeft 12 productievestigingen verspreid over de hele wereld.

Maciej Fiedler, CEO van de Fibar Group S.A is opgetogen over de deal: “We zijn zeer verheugd om onze krachten te bundelen met Nice, een bedrijf dat onze waarden en passie deelt om op innovatieve wijze verder te werken aan de ontwikkeling van ons Domotica systeem en andere IoT-oplossingen.”

Fibaro heeft een compleet gamma aan Z-Wave Domotica-producten waaronder de Home Center Hub, multifunctionele sensoren, controllers en andere slimme apparaten binnen het Fibaro ecosysteem. Het bedrijf is van plan om door te gaan met het ontwikkelen van producten voor de #slimmewoning en wil een aantal sleuteltechnologieën verder ontwikkelen door een verbeterde integratie met de bestaande Nice productlijnen, terwijl het tegelijkertijd toegang krijgt tot een breed distributienetwerk en grotere R & D-mogelijkheden.

Deze transactie zou de grootste investering van de Nice Group tot nu toe zijn in de Domotica- en IoT-markt. In april verwierf Nice al Abode Systems, dat in 2014 werd opgericht door voormalig ADT-topman Christopher Carney en op Kickstarter werd gelanceerd in 2015.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s