Viaroom Home gebruikt AI om je Domotica gewoontes te voorspellen

Viaroom_03

De Parijse startup, geruggesteund door ATES Networks, was één van de Domotica lichtpunten op de CES2018 in Las Vegas afgelopen januari toen het daar zijn Viaroom Home aan het grote publiek voorstelde. Viaroom Home is een zelflerende Domotica Hub die verbonden is met het Internet.

Deze nieuwe Domotica Hub heeft de ambitie om al je slimme apparaten van verschillende merken met elkaar te laten samenwerken en valt vooral op door gebruik te maken van Artificiële Intelligentie waardoor het in staat is om je dagelijkse routine te leren en het kan anticiperen op je Domotica gewoonten.

De installatieperiode van 48 u stelt Viaroom Home in staat om al wat in je woning gaande is te analyseren. Daarna begint de Hub te anticiperen en brengt kamer per kamer alle verlichting, verwarming, apparaten, enz… in kaart. Nadien leert het systeem je dagelijkse gewoontes voor elke kamer in je woning. Voorbeeld: telkenmale je een lamp manueel inschakelt, leert en onthoudt het systeem via AI op welk tijdstip je doorgaans deze lamp inschakelt waarna deze actie kan geautomatiseerd worden.

Viaroom

De Viaroom Home werkt eigenlijk als een multihub waarbij slimme apparaten verbonden en gesynchroniseerd worden. Zo werkt het systeem nu al met Philips Hue, Osram, Fibaro, Vera, Aeotec, Google en Amazon Echo. Viaroom heeft een firewall module die alle data versleuteld tussen je #slimmewoningen en de Viaroom Cloud Dienst. Alle gegevens die Viaroom verzamelt over je #slimmewoning worden lokaal opgeslagen en beschermd in de Viaroom Hub.

Eerstdaags zou de verkoop starten op de Viaroom website waar je tevens meer info vindt over Viaroom en de koppeling/installatie van diverse slimme producten.

Op basis van de specs lijkt de Viaroom Home een interessante optie, zeker als je de zachte verkoopprijs van ca 100 Euro in rekening brengt. Voor die prijs krijg je een slimme Domotica Hub met AI die de 2 belangrijkste DIY Domotica systemen bundelt: Z-Wave en ZigBee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s