Quantenna en Aerial gaan voor innovatieve bewegingsdetectie met WiFi

07182018wifi-1024x760.jpg

Quantenna Communications, een aanbieder van WiFi-oplossingen, en Aerial Technologies, een aanbieder van draadloze bewegingsanalyse met AI gaan via een samenwerking WiFi bewegingsdetectie technologie naar de markt brengen.

De oplossing die ze aanbieden integreert de AI bewegingsherkenning ontwikkeld door Aerial met de WiFi chipsets van Quantenna met inbegrip van hoog performante WiFi. Op dit moment werken beide bedrijven samen met Tier-A internet aanbieders om de geavanceerde bewegingsdetectie en bewegingsherkenning van Aerial te commercialiseren naar eindgebruikers.

De bewegingsdetectieoplossing van Aerial heeft inmiddels duizenden uren gefunctioneerd in een continue testomgeving met alleen maar positieve testresultaten.

De oplossing van Aerial is beduidend preciezer, betrouwbaarder en betaalbaarder dan andere opties zoals infrarood, video en andere RF bewegingsdetectie, aldus het bedrijf.

Quantenna’s technologie voor ruimtelijke diagnostiek maakt een snelle verzameling van nauwkeurige MIMO-kanaalstatusinformatie van hoge kwaliteit mogelijk waardoor detectiemogelijkheden met een hogere resolutie mogelijk zijn.

Door gebruik te maken van de technologie van Quantenna, bieden de machine learning algoritmen van Aerial betrouwbare bewegingsdetectiediensten in dynamische draadloze omgevingen. Door gezamenlijke intensieve R & D-inspanningen hebben Quantenna en Aerial nu de eerste commerciële oplossing voor bewegingsdetectie voor WiFi ontwikkeld die maximale detectie biedt met behoud van de superieure Wi-Fi-prestaties die Quantenna biedt.

Aerial’s gepatenteerde Wi-Fi AI bewegingsdetectie- en herkenningstechnologie bestaat uit twee hoofdcomponenten: de softwareagent en de cloud-gebaseerde AI-software.

De samenwerking van beide bedrijven opent nieuwe perspectieven op het vlak van inbraakdetectie, ouderzorg en domotica.

“Wi-Fi staat centraal in de #slimmewoning en Quantenna is voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om de klantervaring te verbeteren en nieuwe diensten aan te bieden”, aldus Ambroise Popper, vicevoorzitter Strategie en Bedrijfsmarketing bij Quantenna. “Door innovatie en integratie met Aerial-technologie hebben we gezamenlijk een nieuwe technologie voor bewegingsdetectie in woningen mogelijk gemaakt.”

“Onze technologie stelt telecomoperatoren in staat de relatie met hun klanten te verdiepen door nieuwe diensten aan te bieden met toegevoegde waarde en comfort door gebruik te maken van de bestaande WiFi-infrastructuur. Dit is het resultaat van een hechte samenwerking tussen de R & D- en engineering teams van Quantenna en Aerial “, zegt Pascal Paradis-Théberge, Chief Product Officer bij Aerial Technologies.

Met dank aan SMAHome.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s