Google zou nieuw besturingssysteem ‘Fuchsia’ integreren in Slimme Apparaten

Google_Fuchsia

Google zou over een termijn van 3 jaar van plan zijn om zijn ‘geheime’ besturingssysteem Fuchsia in zijn slimme apparaten te integreren waaronder zijn slimme luidsprekers.

Project Fuchsia werd een tijdje geleden onthuld toen Google discreet de code online plaatste in GitHub in 2016.

Het Fuchsia team bij Google telt ondertussen al een 100-tal medewerkers en Google’s CEO Sundar Pichai zou een sterke voortrekker van het project zijn.

Het is zelfs goed mogelijk dat Fuchsia op termijn Android en Chrome OS gaat vervangen en het besturingssysteem wordt dat diverse apparaten met elkaar verbindt, van smartphones over slimme horloges tot laptops en Domotica apparaten.

Google’s huidige besturingssysteem OS Android heeft een wereldwijd marktaandeel van CA 85%, terwijl iOS van Apple de overige 15 voor zich neemt. Het is onduidelijk hoe het nieuwe mobiele besturingssysteem in de toekomst van invloed zou kunnen zijn op de positie van Google als marktleider.

Google heeft het over een ‘nieuwe richting’ naar diensten met artificiële intelligentie waarmee gebruikers continu verbonden zouden zijn. Android werd namelijk ontwikkeld voor een toestel met aanraakscherm dat geen spraak of AI technologie kent.

Bovendien kunnen Android-updates alleen door hardwarefabrikanten worden uitgevoerd. Als deze de apparaten niet (tijdig) updaten, dan beschikken gebruikers niet over de nieuwste beveiligings- en andere functies. Google heeft bovendien weinig controle over het moment van de software-update en data toont aan dat gebruikers zich minder melden voor Android-updates dan voor iOS-updates.

In het besturingssysteem van de volgende generatie zou Google daarom wel eens voor een totaal nieuw aanpak kunnen gaan. Met versleutelde gebruikerssleutels die gebaseerd zijn op de softwarecode die online is geplaatst. Deze privacytool zorgt ervoor dat informatie wordt beschermd telkens wanneer de software wordt bijgewerkt.

Nick Kralevich, negen jaar lang een belangrijke beveiligingsingenieur voor Android, verhuisde in januari naar Fuchsia wat aantoont dat Google steeds meer mankracht met allure op het project zet.

Google is van plan om Fuchsia binnen drie jaar te implementeren in apparaten voor de #slimmewoning, voordat het systeem geleidelijk wordt uitgebreid naar laptops en mobiele apparaten, aldus Bloomberg.

Google geeft hierover geen enkele commentaar en het is noch maar af te wachten hoeveel van het bovenstaande realiteit wordt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s