Point van het Zweedse Minut is een slim, innovatief en compact sociaal netwerkalarm

Point_brown.jpg

De eerste versie van het Point Alarmsysteem van de Zweedse startup Minut werd in 2014 via een crowdfunding campagne op Kickstarter gelanceerd en was een instant succes met een totaal opgehaald bedrag van 240.000 $. Het vooropgestelde doel werd daarmee maar liefst 5X overschreven.

Inmiddels werd onlangs de 2de versie van Point op de markt losgelaten. En het moet gezegd dat de meisjes en jongens van Minut er vaart blijven achter zetten, want de eerste productiebatch van versie 2 was onmiddellijk uitverkocht.

Point versie 2.0 heeft dan ook heel wat te bieden en nog dit jaar is voorzien dat er nog nieuwe interessante functies zullen aan toegevoegd worden.

Wat maakt Point nu zo bijzonder? Het is een compacte sensor die je eender waar makkelijk in je woning kunt installeren en diverse alarm- en detectiefuncties in één apparaat verzamelt.

Zo is Point voorzien van sensoren voor beweging, rook, temperatuur, vochtigheid en geluid. Van zodra de sensoren van Point wat opmerken kan je op de hoogte gebracht worden via de ingebouwde sirene of via je smartphone zodat je gepast kunt reageren op wat er gaande is. Je kunt ook bvb je buren erbij betrekken zodat zij op de hoogte gebracht worden wanneer er wat fout dreigt te lopen in je woning en zo vervult Point ook de functie van sociaal netwerkalarm waarbij buren en vrienden samenwerken om de de veiligheid van de ganse buurt te verhogen.

Point zal vanaf het najaar nog completer worden door de toevoeging van functies zoals glasbreukdetectie, schimmeldetectie, anti-sabotage en padverlichting.

Het Point alarmsysteem is in slechts luttele minuten eenvoudig te installeren en werkt via WiFi. De oplaadbare batterij gaat tot 3-6 maanden mee, afhankelijk van de omgeving en de omstandigheden waarin het staat opgesteld.

Nadeel van het systeem is dat er een maandelijks abonnementsgeld moet betaald worden en wellicht daarom is de verkoopprijs vrij betaalbaar gehouden. Wel betaal je maar 1X abonnementsgeld voor verschillende huizen of meerdere Point Sensoren.

Het Point alarm is te koop voor 99€ + 9€ verzendkosten naar België en Nederland op de website van Point.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s