HomeSeer lanceert nieuwe Z-Wave outdoor bewegingssensor voor bewakingsverlichting van je tuin

HomeSeer-HS-FLS100.jpg

 

Het Amerikaanse HomeSeer is al sedert 1999 actief in de ontwikkeling van Domoticasoftware- en producten. In de beginjaren werden hoofdzakelijk X10-producten op de markt grbacht, maar de laatste jaren werd de focus verlegd naar de ontwikkeling van Z-Wave producten.

De producten van HomeSeer onderscheiden zich door hun kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Design is vaak ver te zoeken en de producten zien er vaak niet uit, maar ze zijn betrouwbaar en je krijgt altijd waar voor je geldt.

Onlangs lanceerde HomeSeer de HS-FLS100+, een nieuwe Z-Wave bewegings- en lichtsensor (LUX) die ontwikkeld werd om buiten gebruikt te worden in combinatie met ‘schijnwerper’ verlichting om in geval van onraad je tuin in licht te doen baden.

Deze buitensensor verstuurt Z-Wave signalen wanneer ongewone beweging wordt opgemerkt of net wanneer er gedurende een lange periode geen beweging wordt gedetecteerd wanneer dit wel het geval zou moeten zijn. Tevens verstuurt de sensor LUX-informatie via Z-Wave signalen.

Beweging en lichtgevoeligheid kunnen op de controller ingesteld worden. De HS-FLS100+ kan worden gebruikt als vervanging voor de meeste ‘bewegingsgeactiveerde’ floodlights (schijnwerpers of outdoor bewakingsverlichting).

  • Klassieke instelling: floodlights worden automatisch ingeschakeld wanneer beweging wordt opgemerkt en het LUX-niveau laag is.
  • Slimme instelling: informatie over beweging en LUX worden naar de centrale controller gestuurd en reageert op Z-Wave signalen voor verlichtingscontrole
  • Max. belasting: 300 W (gloeilampen) of 100 W (LED)
  • Detectiehoek: 120°
  • PIR maximum bereik: 12 meter
  • LUX bereik: 0 – 250
  • Z-Wave frequentie: 908 MHz

Op dit moment is nog niet bekende wanneer de HomeSeer HS-FLS100 + te koop zal zijn in Europa. Maar zoals steeds bij HomeSeer worden de producten eerst in Noord-Amerika op de markt gebracht en in een tweede fase volgt dan Europa en de rest van de wereld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s