Samsung stelt uit de kluiten gewassen slimme ‘Galaxy Home’ speaker voor

Galaxy-Home-2-770x440@2x.jpg

Samsung heeft zijn langverwachte komst naar de markt van de slimme luidspreker aangekondigd met de Galaxy Home. Het is een high-end luidspreker geworden die in eerste instantie de strijd aangaat met de HomePod van Apple omdat het focust op audio van hoge kwaliteit in tegenstelling tot Amazon Echo en Google Home. Of dit een slimme zet is moet nog blijken, want de magere verkoopcijfers van HomePod tonen aan dat de consument wellicht gevoelig is voor andere zaken.

Samsung zegt zelf dat de Galaxy Home een uitzonderlijk geluid combineert met een elegant design. Over dat design zal nog wel heftig gedebatteerd worden, maar waar we het over eens kunnen zijn is dat het om een uit de kluiten gewassen luidspreker gaat in vergelijking met de concurrentie.

De Galaxy Home ziet eruit als een wat vreemdsoortig object dat in stof is afgewerkt en staat op drie stevige metalen poten. Het heeft een vlakke bovenzijde met bedieningsknoppen voor het overslaan van liedjes en om het volume te wijzigen.

De luidspreker produceert een surroundgeluid dankzij de zes ingebouwde luidsprekers en een subwoofer. Het beschikt tevens over 8 microfoons met ver bereik om elk spraakcommando makkelijk te kunnen oppikken. Om de luidspreker te activeren zeg je “Hi, Bixby” waarna je middels spraakcommando’s muziek kunt afspelen of andere taken naar keuze.

De Galaxy Home is standaard voorzien van SmartThings waardoor je met je stem je #slimmewoning kunt aansturen.

Bovendien betreedt Samsung een markt die reeds druk bezet is. Amazon heeft een vroege voorsprong opgebouwd met zijn Echo-toestellen en integratie in apparaten van andere fabricanten en Google is er inmiddels ook in geslaagd een groot deel van de markt voor zich te winnen. En je mag er van uitgaan dat zowel Amazon als Google nog met nieuwigheden zullen komen voor de Kerstperiode, net op het moment dat Samsung de Galaxy Home lanceert.

Op dit moment ziet het er naar uit dat Samsung vooral Apple wil uitdagen, wellicht omdat op high-end luidsprekers grote marges kunnen gerealiseerd worden en omdat de concurrentie hier minder is. Maar Apple en Samsung zouden wel eens met hetzelfde probleem kunnen geconfronteerd worden: een slimme luidspreker die niet zo slim blijkt te zijn in vergelijking met de concurrentie. En als we ervan uitgaan dat de consument vooral om die reden een slimme luidspreker koopt, dan zou het voor Samsung wel eens een hobbelig parcours kunnen worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s