VAVA breidt uit naar beveiliging met draadloze bewakingscamera

Vava_HomeCam

Het electronicabedrijf VAVA heeft op korte tijd al een behoorlijke reputatie opgebouwd met een aantal handige electronicaproducten zoals een elektrische tandenborstel, koptelefoons, luchtzuiveraars en dashcams. Het bedrijf probeert nu iets nieuws met de lancering op Kickstarter van VAVA Home Cam, een draadloze beveiligingscamera voor je woning met simpele interfaces, makkelijke installatie en een ingebouwde batterij die tot een jaar meegaat na één oplaadbeurt. De camera kan zowel binnen als buiten (IP66) geïnstalleerd worden.

VAVA heeft enorm veel geleerd van zijn laatste Kickstarter campagne voor de VAVA Dash Cam die $425.000 opbracht met een doel van $25.000. Het gaf hen tevens een platform via dewelke ze hun klanten konden bevragen wat hun noden en behoeften waren op het vlak van camerabewaking.

Het bleek dat de batterijduur voor het gros van de gebruikers enorm belangrijk was en de verwachting was dat een batterijduur van 1 jaar wenselijk was. Dit vinden we dan ook terug in de nieuwe VAVA Home Cam.

Verder beschikt de VAVA Home Cam over een ingebouwd alarm en 2-wegs audio, 3 gevoeligheidsniveau’s voor bewegingsdetectie en een kijkhoek van 140°.  Een ingebouwde 128Gb lokale Micro SD-kaart biedt toegang tot gecodeerde video-opnames, terwijl gebruikers ook toegang hebben tot 1080p HD-video via de bijbehorende mobiele iOS- of Android-app.

Het is ook geen toeval dat de VAVA Home Cam compleet draadloos is, want dat bleek eveneens zeer belangrijk uit de data van gebruikers. De Home Cam komt met een inschroefbare voet, een desktop houder en een touch-and-go magnetische beugel voor gebruikers die hun setup graag regelmatig aanpassen.

VAVA promoot ook deze nieuwe bewakingscamera via een Kickstarter campagne aan de promo prijs van $149 terwijl de gangbare winkelprijs $249 zal bedragen. Verzendkosten voor België en Nederland bedragen $20 met een voorziene levering tegen het einde van het jaar.

VAVA heeft inmiddels een solide reputatie opgebouwd als electronicafabricant en heeft ook al een mooie staat van dienst opgebouwd op Kickstarter, maar zoals altijd adviseren we toch om behoedzaam om te springen met crowdfunding campagnes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s