Netatmo onthult nieuwe slim rookalarm met 10-jaars batterij dat compatibel is met Apple HomeKit

Netatmo_Smoke-Alarm.jpg

Netatmo dat we vooral kennen van hun slimme bewakingscamera’s heeft op de IFA in Berlijn zijn slimme draadloze rookalarm voorgesteld.

Dit rookalarm is compatibel met Apple HomeKit en heeft een ingebouwde sirene van 85db die geactiveerd wordt wanneer rook wordt gedetecteerd, waarbij je ook een melding op je smartphone ontvangt. Zo heb je steeds een gerust gemoed wanneer je niet thuis bent.

Net zoals de Nest Protect, dat zowat als het Nr 1 slim rookalarm wordt beschouwd, kun je valse alarmen vanaf je smartphone stilzetten of op het apparaat zelf. Je kunt in je #slimmewoning diverse Netatmo rookalarmen installeren en ze individueel benomen zodat je een melding krijgt als ‘rook gedetecteerd in de woonkamer’.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De batterij van rookalarmen moet elke 10 jaar vervangen worden, maar bij de meeste alarmen moet dit vroeger gebeuren. Netatmo daarentegen geeft de garantie dat de batterij minimaal 10 jaar meegaat zonder deze te vervangen. Je kunt het actuele  batterijniveau controleren en een alarmtest uitvoeren met HomeKit.

Opvallend is dat dit rookalarm niet werkt met Google Assistent of Amazon Alexa, maar het zou ons niet verbazen dat dit via een update snel wordt toegevoegd.

Het Netatmo slimme rookalarm kan voorbesteld worden op de website van Netatmo aan de prijs van 99,99 Euro. Dit is een vrij redelijke prijs voor de uitgebreide functionaliteit die je ervoor krijgt en de 10 jaars batterijduur. Uitlevering is voorzien voor begin oktober.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s