Alexa gebruikers hebben binnenkort geen skills meer nodig

amazon-echo-featured

Amazon werkt aan een manier om Alexa Skills overbodig te maken om zo via spraaksturing  acties rechtstreeks te activeren, aldus een aantal online mediabronnen.

Als je nu bvb een pizza wenst te bestellen dan hoef je eerst de naam van de skill uit te spreken om deze te activeren, waarna je kunt bestellen. Er zijn momenteel echter al meer dan 50.000 skills te vinden op het Alexa-Platform. Het is dus niet echt gebruiksvriendelijk om telkenmale de naam van de skill uit te spreken om iets op te starten. Amazon wil hier nu iets aan doen om het gebruiksgemak beduidend te verhogen.

Het doel is duidelijk: komaf maken met het activeren van skills. Zo zou het in de toekomst moeten mogelijk zijn als je een rit naar de luchthaven wenst dat Alexa checkt waar je je bevindt, welke abonnementen of diensten je in het verleden hebt gebruikt om op basis daarvan een Uber, taxi of andere vervoersdienst te reserveren.

‘We willen niet dat Alexa wordt zoals je smartphone, waar je een massa apps op je homescreen hebt staan. De manier waarop we dit willen oplossen is dat je gewoon spreekt en dat Alexa dan de meest relevante skill vindt die een antwoord biedt op je vraag’, aldus Rohit Prasad, vice president van Alexa bij Amazon, in een interview met Tom’s Guide.

Amazon hoopt dat in de nabije toekomst gebruikers geen commando’s meer moeten roepen, maar op een meer natuurlijke manier zullen kunnen converseren. Onder meer daarvoor introduceerde Amazon de Follow-Up Mode afgelopen maart, waarmee gebruikers meerdere spraakverzoeken kunnen doen zonder steeds opnieuw ‘Alexa’ te zeggen voor elke opdracht.

Het hele proces om geen beroep meer te doen op Alexa-Skills staat nog in zijn kinderschoenen en Alexa’s onderzoekers staan nog voor heel wat obstakels die ze uit de weg moeten ruimen, aldus Prasad. Het is niet eenvoudig om de complete context alleen via spraakopdrachten te begrijpen. Bijvoorbeeld, “ik heb een auto nodig” kan zowel betekenen om een taxi te nemen of om een auto te kopen.

Bij Bixby, de spraakassistant van Samsung, is men ook hard aan het werk om een meer natuurlijke wijze van converseren te introduceren. Het Zuid-Koreaanse bedrijf presenteerde in augustus een slimmere versie van Bixby en werd de slimme luidspreker Galaxy voorgesteld. Zo zal het in de toekomst mogelijk worden om met een commando als ‘Koop een ticket’ aankoopacties op Ticketmaster te activeren en ‘Hoe geraak ik naar de dichtstbijzijnde supermarkt’ je dan automatisch de weg getoond wordt in Google Maps.

Ook leert de spraakassistent na verloop van tijd de gewoonten van de gebruiker. Zo zal Bixby wanneer je een restaurant wenst te reserveren, een restaurant voorstellen op basis van je vroegere reserveringen en voorkeuren. Desgewenst kan Bixby het restaurant dan automatisch reserveren inclusief het aantal personen en uur van afspraak.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s