Google lanceert slimme doe-het-zelf Nest Thermostaat E

Nest_Thermostat_01.jpg

Het Domotica Huismerk van Google heeft een nieuwe versie van hun populaire Nest Thermostaat, de Thermostaat E gelanceerd die afgestemd is op Europese verwarmingssystemen en waarvoor je geen beroep hoeft te doen op een professionele installateur.

De Europese versie van de Thermostaat E bestaat uit 2 delen: de thermostaat en de Heat Link E die gekoppeld moeten worden aan je verwarmingsinstallatie.

De meeste woningen in de Verenigde Staten beschikken over een centraal verwarmingssysteem, maar in Europa zijn er veel systemen die werken met een waterboiler die radiatoren voedt waardoor de kamers worden verwarmd waarin ze staan opgesteld.

Huiseigenaren moeten twee draden uit een bestaande verwarmingsregelaar halen en op een Heat Link E aansluiten die op batterijen werkt.

De thermostaat kan je eender waar installeren in je woning. Anders dan het Amerikaanse model, dat op een muur kan worden geïnstalleerd, heeft de Europese editie van de Thermostaat E een voetje, zodat deze eender waar in je woning een plaats kan krijgen zolang er maar een stopcontact aanwezig is.

Zoals in het Amerikaanse model, beschikt de Europese versie over ingebouwde temperatuursensoren om een goede werking van de verwarming te garanderen.

De Nest Thermostaat E wordt bovendien op de markt gebracht aan een lagere prijs dan de originele Nest Thermostaat waarbij deze toch over dezelfde zelflerende eigenschappen beschikt. De thermostaat onthoudt bvb wanneer het verwarmingssysteem het vaakst wordt ingeschakeld en maakt na verloop van tijd automatisch aanpassingen.

Bovendien wordt de Europese Thermostaat E geleverd met een eenvoudig voorgeprogrammeerd schema dat werd ontwikkeld op basis van Nest’s bestaande klantendata.

De Thermostaat E beschikt ook over eigenschappen die je terugvindt in het vlaggenschip van Nest waaronder Home/Away Assist, Autoprogrammatie,  verbruikersrapporten en eco optie.

De Nest Thermostaat E is beschikbaar vanaf half oktober en zal €219 kosten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s