Nuimo Click is een draadloze, zelfopladende slimme schakelaar voor Philips Hue en Sonos

nuimo-click-4.jpg

Nuimo, een Duitse startup, die slimme producten ontwikkelt voor de #slimmewoning heeft zopas een nieuwe slimme schakelaar gelanceerd: de Nuimo Click waarmee je de slimme lampen van Philips Hue en Sonos luidsprekers kunt aansturen.

Nuimo Click is een draadloze schakelaar die je eender waar in je woning aan een wand kunt bevestigen. Het apparaat genereert zelf energie elke keer als je op één van de toetsen van de schakelaar drukt zodat je geen batterijen hoeft te installeren en de schakelaar ook niet hoeft te worden opgeladen.

Het design van Nuimo Click is eenvoudig en strak: 4 toetsen op 2 rijen. Wanneer gekoppeld aan Philips Hue lampen dan kan je met de linker bovenknop lichten aan- en uitzetten, terwijl je met de rechter bovenknop tussen je favoriete lichtscenario’s kunt schakelen. Met de onderste 2 toetsen kun je de helderheid aanpassen en dimmen.

Wanneer je Nuimo Click koppelt met je Sonos luidsprekers dan kan je de onderste 2 toetsen gebruiken om het volume aan te passen. De linker bovenknop dient dan voor play/pause en de rechter bovenknop kan je gebruiken voor je favoriete afspeellijst.

nuimo-click-3.jpg

Senic is gekend voor het eenvoudige en intuïtieve design van zijn producten. Het eerste product van Nuimo zag het daglicht in 2015 en was een Controller voor je #slimmewoning waarmee je meer dan 30 slimme apparaten kunt aansturen via 4 bewegingen: klik, draai, swipe en ‘vlieg’. Doel van het apparaat was om het aantal controlemogelijkheden drastisch te reduceren en te vereenvoudigen.

COVI, was het tweede product van Nuimo en was een intelligente lichtschakelaar met een ingebouwde spraakinterface. Ook in 2017 werd de Hub geupdate en intussen haalde het bedrijf eerder dit jaar 4 miljoen Dollar op tijdens een kapitaalronde voor de verdere ontwikkeling van zijn bestaande en nieuwe producten.

Belangrijk om te vermelden is dat je een Nuimo Hub nodig om de Nuimo Click te verbinden met Philips Hue en/of Sonos luidsprekers.

In december van dit jaar komt Nuimo met een starter kit met 2 Nuimo Clicks en een Nuimo Hub aan 199 Euro. Beschik je over een Hue Tap dan heb je geen Hub nodig.

Het gamma van Senic breidt nu gestaag uit en we zijn benieuwd wat deze Duitse ontwikkelaar nog allemaal in petto heeft, want al hun producten zijn tot op heden voltreffers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s