Google wil dat de Home Hub deel uitmaakt van elke kamer in je woning

Google_Home_Hub

Een dag nadat Facebook zijn Portal onthulde, een apparaat voornamelijk gericht op videochatten, kondigde Google zijn nieuwe 7 inch slimme scherm aan dat dienst doet als spraakgestuurd kanaal voor de Google Assistent.

Na de lancering van enkele slimme luidsprekers zonder scherm de voorbije jaren is dit het eerste ‘Domotica’ product van Google voor de #slimmewoning. De Home Hub is in hoofdzaak een aanraakscherm en is deel van Google’s strategie  om hun virtuele assistant naar een hoger niveau van gebruiksvriendelijkheid te tillen.

De vorm van de Google Home Hub is duidelijk geïnspireerd op dat van een digitale fotolijst. Google heeft 2 nieuwe fotofuncties voor Google Photos gelanceerd die geoptimaliseerd zijn voor de Home Hub. De ene is Live Albums waarmee je personen kunt selecteren die je wilt zien in Live Albums en Google gebruikt artificiële intelligentie om foto’s van die geselecteerde personen te tonen op het startscherm van je Hub. Een andere functie is Recent Highlights, die zoals de naam laat vermoeden, de beste foto’s toont uit je Google Photos account die je onlangs genomen hebt.

Maar de Home Hub is uiteraard niet louter een fotolijst, maar een volwaardig scherm voor je Google Assistant. Het beschikt over 2 microfoons met ver bereik en 1 ingebouwde luidspreker. Je kunt tevens op het scherm swipen en tikken voor antwoorden of voor apps naar keuze.

Dit zijn in hoofdzaak Google apps: Google search, Photos, YouTube, Duo (chatten), Calendar en Maps. Je kunt ze gebruiken voor de aansturing van je Nest Producten en bij aankoop van de Home Hub krijg je 6 maanden gratis YouTube premium.

Er is uiteraard ook ruimte voorzien voor andere apps (zoals Uber en Tasty) zodat de Home Hub ook niet-Google acties kan uitvoeren.

De Home Hub gaat in de verkoop vanaf 22 oktober in USA, UK en Australië. Niet onmiddellijk in België of Nederland dus, maar via een ‘omweg’ zou je er vrij makkelijk eentje op de kunnen tikken via de UK. Prijs: £139.

In vergelijking met de Amazon Echo Show ($230) en de grotere Facebook Portal ($349) is dit een sterke prijssetting van Google.

De Hub ondersteunt meerdere Google Accounts en herkent verschillende stemmen zodat het toestel makkelijk binnen een familie kan gedeeld worden. Amazon Echo doet dit overigens ook.

Google heeft er goed aan gedaan om in deze eerste versie van de Home Hub geen camera te voorzien en de lage prijs zou voor een aantal mensen die tot op heden een ‘slim scherm’ niet zouden hebben overwogen wel eens een trigger kunnen zijn om de aankoop ervan te overwegen. Deze slimme schermen, nog meer dan bij tables en smartphones, zijn maar zo waardevol als hun virtuele assistent. In dit geval kunnen we zeggen dat dit toch al heel slim is. En toch zal voor sommigen, zeker diegenen die erg op hun privacy zijn gesteld, de Home Hub al te slim zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s