Twilio maakt van Amazon Alexa en Google Assistant medewerkers van je klantendienst

amazon-echo-google-home.jpg

Cloud communicatieplatform Twilio heeft zopas een nieuwe tool ‘Autopilot’ aangekondigd waarmee bedrijven Amazon Echo en Google Home kunnen inzetten als een servicekanaal voor hun klantendienst.

Autopilot is een tool waarmee je chatbots die draaien op artificiële intelligentie en de klantendienst zelf kunt stroomlijnen

Bedrijven kunnen Autopilot inzetten om de chatbots die in de klantendienst worden ingezet te trainen om algemene supportvragen te beantwoorden. De tool kan bepalen wanneer een situatie te complex wordt voor een chatbot en een medewerker van de klantendienst moet inspringen.

Eén van de toepassingen is dat klanten van een verzekeringsmaatschappij via Alexa de status van hun claim kunnen opvragen. Autopilot zoekt de claim op in het systeem van de verzekeraar en ‘vertaalt’ die dan terug naar Alexa. Zo wordt de spraakassistent een direct servicekanaal voor klanten waardoor ze rechtstreeks kunnen communiceren met bedrijven.

Twilio onderstreept dat bedrijven geen code moeten wijzigen opdat de chatbot zou werken met Google Assistant.

Autopilot bestaat uit 3 onderdelen: het raamwerk voor een natuurlijk begrip van de taal waarmee ontwikkelaars een aangepast model kunnen bouwen, het Conversational Application Platform om de toon en taal van de chatbot te controleren en de Omnichannel Hub die bepaalt met welke kanalen dient gecommuniceerd te worden in een conversatie.

Veel bedrijven doen beroep op Call Centers voor hun klantendienst, maar die betekenen een belangrijke kostenpost. Autopilot is een AI gespreksplatform waarmee je op grote schaal klanten kunt verder helpen. Kostenverlagend en efficiënt dus.

Autopilot werkt met Alexa skill, Google Action en SMS service. Prijs is US$0.001 per conversatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s