Walabot Home gebruikt een revolutionaire technologie om de val van ouderen te detecteren

Vayyar_Walabot.jpg

Twee jaar terug berichtten we al over de startup Vayyar die een 3D sensor had ontwikkeld die doorheen muren en wanden kon “kijken”. Nu heeft Vayyar een eerste slim product gelanceerd ‘Walabot Home’ die detecteert wanneer een persoon is gevallen.

Walabot ziet er een beetje als een thermostaat in een vierkanten wit design dat je aan een muur of wand kunt bevestigen. Het apparaat kan een val detecteren zonder camera’s of andere sensoren.

Met de 3D image-sensing technologie die gebruik maakt van low-power radio golven, vergelijkbaar met een WiFi-signaal, kan Walabot Home detecteren of een persoon recht staat, zit, neerligt of valt binnen een bereik van ca 30m.

Net zoals WiFi-signalen kan Walabot Home personen detecteren doorheen muren en gordijnen die het zicht van camera’s blokkeren. Personen voor wie de installatie van een camera om diverse redenen een stap te ver of te intimiderend is kan Walabot Home een goed alternatief zijn.

Vooral ouderen die alleen wonen hebben het niet altijd zo voor de installatie van camera’s in hun woning. Maar hun kinderen maken zich natuurlijk wel zorgen en willen op de hoogte gehouden of het met hun vader of moeder wel goed gesteld is. Het is een bekend fenomeen dat ouderen door hun beperktere mobiliteit vaak lelijk kunnen vallen en als er dan niemand in de buurt is…

Wanneer Walabot Home detecteert wanneer iemand gevallen is, dan zal het apparaat het voorgeprogrammeerde contact contacteren via een mobiele app ipv de hulpdiensten.

Wanneer het apparaat 2 personen in de woning detecteert en één van beide maakt een val, dan zal de noodoproep niet geactiveerd worden. Omdat de makers van Walabot Home ervan uitgaan dat de tweede persoon hulp zal kunnen bieden of de gepaste actie kan ondernemen.

De Walabot Home is het eerste product dat door het bedrijf op de markt wordt gebracht. De sensor technologie die gebruikt wordt kan erg handig zijn voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen.

The Walabot HOME is voorlopig enkel te koop voor US$250. We konden bij het Israëlische bedrijf niet achterhalen wanneer het product beschikbaar zal zijn in Europa.

Klik hier voor de presentatievideo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s