Musegear Finder: Bluetooth Tracker voor Smartphone, Sleutels en andere waardevolle spullen

Musegear_Finder.png

Musegear is een Duits startup die een erg praktische Bluetooth-traker heeft ontwikkeld die in combinatie met je Smartphone werkt. De Musegear Finder kan je makkelijk bevestigen aan belangrijke persoonlijke voorwerpen zoals sleutels, portefeuille, TV-afstandsbedieningen, handtas…. Dankzij de bijhorende kan je deze voorwerpen dan snel en makkelijk terugvinden. Urenlang zoeken naar voorwerpen waarvan je niet meer waar je ze gelegd hebt hoort definitief tot het verleden.

Ieder van ons  heeft wel eens een voorwerp of sleutelbos ergens gelegd waarvan je naderhand niet meer weet waar ze zich bevinden. Op het moment dat je ze nodig hebt en je je klaar maakt om te vertrekken steekt een lichte paniekaanval op en je weet niet waar te beginnen met zoeken. Het Duitse Musegear wilde dit herkenbare, maar vervelende probleem uit de wereld helpen en heeft daartoe een Bluetooth-tracker ontwikkeld. Veel sleuteltrackers hebben nood aan een aparte afstandsbediening die vaak ook nog duur is, maar met Musegear heb je enkel een iPhone of Android-Smartphone met Bluetooth nodig en de bijhorende app. De Bluetooth-tracker is niet geschikt om ermee te duiken of te gaan zwemmen, maar is wel spatwaterdicht en dus bestand tegen regen.

Musegear is beschikbaar in 2 formaten waarvan het grotere formaat een groter audiovolume heeft en een pieptoon van 85dB laat horen. Voor welk formaat je ook kiest, de Tracker laat zich makkelijk aan het door jou gekozen voorwerp bevestigen. Daartoe vind je in de verpakking een bijpassende kleefband alsook een bevestigingsband zodat je al je favoriete voorwerpen passend kunt beschermen.

Musegear_Finder_01Een belangrijk onderdeel van het concept is de door Musegear ontwikkelde app. De communicatie tussen de Smartphone en Tracker verloopt over Bluetooth 4.0. Het bereik is ca 50m, wat toch wel best indrukwekkend is. Als er een verbinding tot stand is gebracht kan via de app een alarm op de tracker worden geactiveerd, zodat je direct weet waar het voorwerp zich bevindt. Het functioneert ook in omgekeerde richting zodat de smartphone een geluid laat horen wanneer je de knop op de Musegear indrukt. Deze functie werkt ook wanneer de Smartphone op mute staat ingesteld. Bovendien slaat de app automatisch de GPS-positie van de tracker op van zodra een Bluetooth-verbinding tot stand wordt gebracht. Zo kan je de locatie van het gezochte voorwerp bij benadering op kaart controleren met behulp van de app.

Dankzij Musegear hoef je als je gehaast bent niet meer gestrest te zoeken naar je sleutels of portefeuille.

Klik hier voor de presentatievideo.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s