IKEA en Xiaomi werken samen aan de ontwikkeling van een nieuw Domotica ecosysteem

IKEA_Xiaomi.jpg

De Zweedse meubelgigant IKEA heeft zopas een samenwerking aangekondigd met de Chinese smartphone fabricant Xiaomi voor de ontwikkeling van een nieuw Domotica ecosysteem.

In een eerste fase wordt het gamma van slimme verlichting van IKEA gekoppeld aan het IoT platform van Xiaomi. Met andere woorden, met de Mi Home app van Xiaomi en de spraakassistent ‘Xiao Ai’ zal je de slimme lampen van IKEA kunnen aansturen.

In de toekomst zou het ook zomaar kunnen dat IKEA de slimme producten van Xiaomi in zijn winkels aanbiedt waaronder luchtzuiveraars, slimme lampen en slimme camera’s.

Door zich de voorbije jaren te richten op de groeiende middenklasse heeft IKEA inmiddels een mooie positie opgebouwd op de Chinese markt. Van de 10 grootste IKEA winkels wereldwijd bevinden er zich trouwens 8 in China.

Beide bedrijven kunnen profiteren van deze samenwerking: IKEA’s slimme producten zullen breeduit ondersteund worden op Xiaomi’s platform, terwijl Xiaomi zijn reputatie als ontwikkelaar van Domotica producten breder kan uitdragen onder de vleugels van IKEA.

Door volop in te zetten op artificiële intelligentie en IoT probeert Xiaomi een sterke positie te veroveren in de Domotica markt. Van de 220 bedrijven waarin het tot op heden investeerde zijn er 100 met focus op slimme producten. En de spraakassistent “Xiao Ai” van Xiaomi is inmiddels in meer dan 100 miljoen apparaten geïntegreerd met in totaal 34 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

Tot op heden was Xiaomi voornamelijk bekend van zijn smartphones, maar het wil zich versneld transformeren tot een bedrijf dat vooral inzet op artificiële intelligentie en verbonden apparaten omdat de smartphone markt de laatste kwartalen serieuze tekenen van vertraging vertoont.

IKEA daarentegen ziet in de samenwerking met Xiaomi vooral mogelijkheden om een sterkere positie te veroveren op de aantrekkelijke Domotica markt.

Naast de samenwerking met Xiaomi heeft de Zweedse meubelgigant er inmiddels ook voor gezorgd dat zijn slimme producten ook werken met Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Assistant.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s