Amazon onthult nieuwe Alexa-functies voor de #slimmewoning

alexa-smarthome.jpg

Amazon heeft nieuwe Alexa-functies voorgesteld voor de #slimmewoning: Mode, Range en Toggle. Ontwikkelaars kunnen hiermee nieuwe Domotica-functies voor Amazon’s AI en spraakassistent Alexa ontwikkelen en configureren.

We zetten hieronder kort uiteen welke nieuwe toepassingen voor de #slimmewoning gebruikers van Alexa in de toekomst mogen verwachten.

Met de Mode-interface kunnen gebruikers in de toekomst diverse instellingen zoals laag, middel of hoog definiëren en je kan deze dan nog verder verfijnen. Een voorbeeld hiervoor kan een wasmachine of ventilator zijn. De gebruiker kan Alexa dan volgende aanwijzigingen geven:

  • ‘Alexa, stel het wasprogramma in op fijne was’
  • ‘Alexa, zet de afwasmachine op automatisch’
  • ‘Alexa, stel de ventilatorsnelheid op hoog in’ 

Met de nieuwe Range-interface kunnen gebruikers in de toekomst Alexa de opdracht geven een bepaalde reikwijdte in te stellen zoals bij de instelling van het volume van een Amazon Echo. Toepassingen kunnen bvb zijn:

  • ‘Alexa, zet de ventilatorsnelheid op stand 10 in de slaapkamer’
  • ‘Alexa, op welke stand staat de ventilator in de woonkamer?’
  • ‘Alexa, zet de zonnewering op een hoek van 45 graden’

De Toggle-functie lijkt op het eerste zicht een klassieke aan/uit-functie, maar deze nieuwe Toggle-functie gaat een stap verder omdat het de mogelijkheid biedt om acties in eenzelfde toepassing op te delen. Zo kan dat het geval zijn bij sproeiers in de tuin die in verschillende zones staan opgesteld. Binnenkort kun je Alexa dan vragen om sproeiers in specifieke zones van je tuin in of uit te schakelen. Elke zone kan dan een eigen benaming krijgen:

  • ‘Alexa, sproeier voortuin inschakelen’
  • ‘Alexa, schakel de rozenbottelsprinkler uit”

In de VS kunnen ontwikkelaars al beginnen met het integreren van deze nieuwe Alexa-functies in Domotica-apparaten. De grootste impact op de #slimmewoning binnen het Alexa-universum zal wellicht de Mode-interface hebben. Deze richt zich namelijk vooral op huishoudapparaten zoals vaatwasser, wasmachine, (microgolf)oven, koffiezet of andere elektrische apparaten die verschillende gebruiksstanden hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s