Voortaan zeg je tijdens het fietsen ‘Hey, Alexa’

cybric legend

Mocht je er nog aan twijfelen of Alexa de wereld regeert, dan hoef je niet verder te kijken dan de Cybic Legend. Deze nieuwe slimme fiets die deze week officieel wordt voorgesteld tijdens de CES2019 in Las Vegas heeft de slimme assistent van Amazon standaard ingebouwd. Naar verluidt kun je met deze nieuwe fiets tijdens het rijden een beroep doen op Alexa voor een groot aantal handige functies en zorgt het bijzonder ontwerp van deze fiets voor meer veiligheid en comfort.

cybric legend-01.jpg

Maar dat is slechts het topje van de ijsberg waartoe Alexa allemaal in staat is. De digitale assistent kan ook verkeers- en navigatie-informatie geven waardoor je als fietser makkelijk en veilig je weg vindt in het drukke verkeer. Je kunt er ook de fietsverlichting mee aansturen door eenvoudig gebruik te maken van je stem. De Legend beschikt zelfs over een audiosysteem voor het afspelen van muziek en podcasts en heeft tevens een alarm en GPS-trackingsysteem dat kan gebruikt worden om je fiets te lokaliseren wanneer je niet meer weet waar je je deze gestald hebt of wanneer deze is gestolen.

Om gebruik te kunnen maken van Alexa is deze slimme fiets uitgerust met WiFi en mobiele verbinding.

Wanneer de Cybic Legend precies op de markt komt is nog niet bekend en ook de prijs is nog een vraagteken maar de Britse fietswinkelketen Halfords claimt op zijn webshop dat het de eerste zal zijn die deze slimme fiets komende zomer gaat aanbieden. Wanneer de rest van Europa volgt is op dit moment ook nog niet geweten.

Een elektrische versie van de Cybic Legend zit er ook aan te komen. Hopelijk krijgen we op al deze vragen deze week aan antwoord tijdens CES2019.

Bron: Digitaltrends
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s