Amazon zet het gaspedaal op Ring met maar liefst 13 nieuwe producten voor een completer ecosysteem

181218_Ring_Oldham_0052_cropped.0.jpg

Terwijl Amazon op CES2019 wat op de achtergrond optreedt, gooit het dochterbedrijf Ring het over een andere boeg. Niet minder dan 13 nieuwe producten heeft het zopas aangekondigd waaronder een deurbel, slimme verlichting, rookmelders,… Het zijn er zoveel dat je in eerste instantie een beetje het overzicht kwijtraakt, maar het zijn wel allemaal producten waar gebruikers naar gevraagd en op gewacht hebben. Bovendien maken deze producten het ecosysteem enger, meer verbonden en completer.

Het product dat er ons inziens bovenuit steekt is de Ring Door View Cam dat het kijkgat in je voordeur vervangt en detecteert wanneer iemand op de deur klopt.

Net zoals de Ring Video Deurbel 2, heeft de Door View cam geen enkele bekabeling nodig om te functioneren. Je vervangt het kijkgat gewoon door de camera zonder dat je wat moet wijzigen aan de deur. Je kunt kijken door het kijkgat zoals voorheen en bijkomend gebruik maken van de camera. De camera registreert en streamt beelden in 1080p HD Video naar de Ring app.

Je kunt de Ring Door View Cam aansturen met Alexa, de slimme spraakassistent van Amazon. De View Cam komt dit jaar eerst op de markt in de Verenigde Staten, later op het jaar in Europa en krijgt een prijskaartje van $199.

Slimme Verlichting

Tijdens de CES vorig jaar kondigde Ring de overname aan van een bedrijf in draadloze LED verlichting. Dit kaderde in grotere ambities die het bedrijf had op het vlak van slimme verlichting. Dit jaar zien we dan een uitbreiding van dit gamma met 8 nieuwe producten.

Zo is er een bekabelde Ring Floodlight voor $69.99 dat geactiveerd wordt wanneer beweging wordt gedetecteerd. Het is een heldere lamp met 2000 lumens, wat 200 lumens meer is dan de eerste generatie. Er is ook een draadloze versie op batterijen die $20 minder kost en een lichtsterkte heeft van 600 lumens en luistert naar de naam Ring Floodlight Battery.

Tevens komt er een nieuwe Ring Transformer met een prijskaartje van $99.99 die slimme functies toevoegt aan oudere types van lampen, waardoor je deze lampen kunt schakelen en dimmen via de app en volgens ingestelde patronen.

lifestyle_smart_step_light_black_MS.jpg

Verder zijn er nog een aantal lampen die op batterijen werken, wat vooral handig is op plaatsen waar geen electriciteit voorzien is. Zo zijn er een spot, een ganglicht en gangpadlampen die allen worden aangeboden aan zeer betaalbare prijzen en ontworpen werden om diverse delen van je woning van verlichting te voorzien waaronder gangen, trappen, ruimtes boven een garage, etc… Tenslotte is er de Ring Motion Sensor (bewegingsmelder) om ook rondom je woning slimme functies en beveiliging aan je Ring Systeem toe te voegen. Deze sensor activeert verlichting en video streaming wanneer beweging wordt gedetecteerd.

Ring Smart Lighting kan nu al in de Verenigde Staten voorgesteld worden op de website van Amazon. Europa volgt later dit jaar zoals de andere nieuwe Ring producten

Ring heeft ook zijn gamma aan beveiligingsproducten uitgebreid. Zo is er de Smoke & CO Listener ($35) en First Alert Z-Wave Smoke/CO Alarm ($40) die beide rook en koolstofdioxidegehalte melden aan de Ring app.

Een nieuwe Flood & Freeze Sensor ($35) detecteert overstromingen en vriestemperaturen om zo grote schade aan je woning te voorkomen.

Ten slotte is er de Dome Siren die luid zal weerklinken en flitsen wanneer er een poging tot inbraak wordt ondernomen of wanneer andere beveiligingsproblemen zich voordoen.

Amazon laat verder weten dat je met de Ring app nu ook Kwikset, Schlage en Yale Slimme Sloten kunt aansturen. partner_dome_siren_white_FV_CS.png

Voortaan kunnen het Ring Alarm, deurbellen en camera’s met elkaar communiceren zodat in geval van alarm de camera’s geactiveerd worden om beelden te registreren van van een veiligheidsprobleem.

Met de lancering van 13 nieuwe producten volgt Ring het voorbeeld van het moederbedrijf Amazon dat afgelopen september in één klap 11 nieuwe hardware producten lanceerde.

Van alle nieuwe Ring producten vinden we de deurbel degene die er bovenuit springt omdat het een klassiek deel van je deur, het kijkgat, ‘hertekent met een nieuwe functie die heel handig is.

Bron: The Verge
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s