Nachtelijke fotovoltaïsche panelen zijn het resultaat van onderzoek door een team dat ’s nachts gebruik wil maken van “stralingskoeling” om de planeet te redden.
Nachtelijke fotovoltaïsche panelen zijn het resultaat van onderzoek door een Brits team dat ’s nachts en overdag ‘stralingskoeling’ wil benutten om de planeet te redden. Dit is waar deze innovatieve ontdekking uit bestaat.
Fotovoltaïsche panelen ’s nachts: wat is “stralingskoeling”
In een situatie als de huidige, doorkruist door diepe bezorgdheid over de energiecrisis, die lang voor het conflict in Oekraïne begon en de afgelopen maanden zal verergeren, zijn er mensen die op weg zijn naar het idee van een terugkeer naar kolen (de regering-Draghi), en die misbruik maakt van de situatie om er eindelijk uit te breken, waardoor de aanvoer uit Rusland (China) toeneemt. Italië is ook van plan de energieleveranciers die Rusland zouden vervangen, te diversifiëren, hoewel deze hypothese niet op korte termijn kan worden gerealiseerd.
In dit klimaat wordt de ontdekking aangekondigd van enkele Stanford -ingenieurs onder leiding van Sid Assawaworrarit , die het fenomeen stralingskoeling uitbuiten . Waaruit bestaat dit fenomeen?
Het infrarode licht van het fotovoltaïsche paneel dat op het oppervlak aanwezig is, zou kunnen worden vrijgegeven door bestraling in de omringende ruimte. Op deze manier zou de temperatuur van het paneel lager zijn dan de omringende lucht.
Een kleine hoeveelheid elektriciteit zou worden opgewekt uit het temperatuurverschil, via een thermo-elektrische generator. Ditzelfde fenomeen is verantwoordelijk voor de vorming van vorst op de grond of de vorming van waterdruppels op de voorruit van auto’s, wanneer de omgevingstemperaturen nog boven het vriespunt liggen.
Fotovoltaïsche panelen ’s nachts: de precedenten
Elke vierkante meter zonnepaneel kan 50 megawatt produceren. Maar het team zet hun onderzoek voort met als doel deze opbrengst te verhogen tot een productie van 100 megaeten per uur en geleidelijk aan steeds beter te worden. Zoals het hoofd van de onderzoeksgroep uitlegt, is de levensduur van fotovoltaïsche panelen praktisch oneindig omdat ze in vaste toestand zijn: de innovatieve uitvinding begint bij een UCLA -ontdekking uit 2019 , waar sommige onderzoekers onder leiding van Aaswath Raman een oplossing voor de productie van van hernieuwbare energie ’s nachts.
De ontdekking vond plaats op de technische school Samueli van de UCLA . De ambities van de studie getiteld Generating light from Darkness waren enorm: de innovatie had kunnen helpen tegen de bescheiden kosten van 30 dollar, meer dan een miljard mensen wereldwijd, en werd gebruikt door het Stanford-team van onderzoekers om dit innovatieve panel te bouwen dat een aanvulling vormt op de UCLA ontdekking . Zelfs in de geest van UCLA ’s onderzoeksinstantie werd de warmte van de omgeving opgevangen om te worden omgezet in elektriciteit – het resultaat was dat het voor slechts $ 30 een LED-lamp van stroom kon voorzien.