Apple gaat mogelijk nieuwe goedkopere iPhone en iPad onthullen in maart – domoticatotaal.com

Apple gaat mogelijk nieuwe goedkopere iPhone en iPad onthullen in maart – domoticatotaal.com

Apple wil begin maart een nieuwe versie van de iPhone SE onthullen, schrijft Bloomberg vrijdag op basis van informatie van ingewijden. Daarna zou de techfabrikant ook een vernieuwde versie van de iPad Air willen presenteren. Beide apparaten zijn ‘budgetversies’ van de iPhone en iPad.

De nieuwe telefoon wordt een verbeterde versie van de iPhone SE. Het apparaat ondersteunt 5G-verbinding en krijgt een verbeterde camera en een snellere processor. Naar verwachting krijgt de nieuwe SE hetzelfde ontwerp als zijn voorganger, die in april 2020 uitkwam.

De nog niet aangekondigde iPad is een nieuwe versie van het Air-model. Deze krijgt een snellere processor en kan verbinding maken met een 5G-netwerk. Deze verscheen ook in 2020. Verder zou Apple werken aan een nieuwe Mac, die de zelfontworpen chips van het bedrijf gaat bevatten. Bloomberg speculeert erop dat deze al in maart kan uitkomen.

Wat de nieuwe apparaten precies gaan kosten en vanaf welke datum ze verkrijgbaar zijn, is nog niet bekend. Volgens Bloomberg worden de nieuwe iPhone SE en de iPad Air rond 8 maart onthuld. Apple heeft nog niet gereageerd op het bericht van het persbureau.