LG presenteert oled-tv’s met verbeterde beeldinstellingen voor gaming

LG presenteert oled-tv’s met verbeterde beeldinstellingen voor gaming

LG heeft maandag twee nieuwe oled-tv’s uit de C2- en G2-serie gepresenteerd. Het scherm uit de C2-serie heeft een diagonaal van 42 inch en de oled-tv uit de G2-serie een van 97 inch. De televisies hebben onder andere verbeterde beeldinstellingen voor gaming en komen dit jaar uit.

De aangekondigde formaten waren niet eerder verkrijgbaar. Naast de oled-tv van 42 inch verschijnen er nog vijf andere modellen in de C2-serie. De schermdiagonalen variƫren van 48 inch tot 83 inch.

Ook de G2-serie krijgt dit jaar een model van 83 inch. Net als de schermen uit de G-serie die vorig jaar uitkwamen, bevatten de nieuwe tv’s evopanelen. De panelen zorgen voor meer helderheid en een betere beeldkwaliteit. Door een verbeterde warmtetoevoer en een nieuwe beeldprocessor bieden de G2-schermen een betere beeldkwaliteit dan hun voorgangers, zegt LG. Verder kunnen de tv-luidsprekers 7.1.2-surroundgeluid produceren.

Daarnaast krijgen de schermen meer opties om de beeldkwaliteit aan te passen voor gaming. Zo kun je details beter laten weergeven in spellen waarbij het reactievermogen belangrijk is, zoals shooters. De tv’s bevatten ook een Dark Room-modus die de helderheid van het scherm aanpast als de gebruiker in het donker gamet. Verder krijgen de tv’s vier HDMI 2.1-poorten en ondersteunen ze de apps voor gamestreamingdiensten GeForce NOW en Google Stadia.